I din hobby

I mange hobby-sammenhænge finder LED større og større indpas.


Al hobby koster jo som bekendt, og alle, som driver akvarie- eller terrariehobby eller fuglehold ved, at strømudgiften står for en stor del af omkostningerne, for belysningen er som oftest tændt 12 timer i døgnet.


Ved at skifte ud til LED sparer man over halvdelen, og man har tillige den fordel, at man ikke skal skifte lysstofrør en gang om året i de næste 10-11 år.


En af mine kunder, som samler på sommerfugle, fortalte mig, at siden han skiftede til 6000K LED lyskilde, er farverne på sommerfuglene så tæt på de naturlige farver, som det overhovedet lader sig gøre at komme. Det er som at betragte dem i naturen.Udvalget af LED-lyskilder er stort: Lysrør, lyslister, flood lights (projektører) og flere forskellige pærer.


En del ”purister” er kommet med udtalelser om, at ”normale” lysstofrør giver flere lumen. Det er jo i og for sig rigtigt, men man må tage i betragtning, at de udsender deres lysmængde 360 grader, d.v.s. hele vejen rundt, hvor hele lysmængden fra et LED-lysrør bliver sendt ud i 120 grader. En del af lysmængden fra et ”normalt” lysstofrør går tabt, selv om der anvendes en reflektor, for denne kan aldrig holdes ren. En stor del af Watt-forbruget går også tabt i dannelsen af varme.Akvarie- og terrariefolk kan med fordel anvende en kombination af 6000K (Ren hvid) og 3000K  (Varm hvid) eller 4000K (Neutral hvid), en kombination, som jeg selv bruger. 6000K, som kommer meget tæt på sollys midt på dagen i farve, får planter til at gro godt, idet de strækker sig efter det gode lys, mens 3000K og 4000K ”trykker” væksten p.g.a. indholdet af røde stråler, så planterne ikke bliver lange og blege i væksten.Selskabsakvarium for Malawi- og Tanganyikacichlider belyst med 6000K 

Udvalg af lyskilder med tekniske specifikationer og priser findes på undersiden ”Prislister”

Orkide bord
Denna sida på svenska

Klicka här för sidan pä svenska

This page in English

Click for this site in english

Diese Seite auf Deutsch

Klicken Sie hier für die Seite in deutscher Sprache


I DIN HOBBY